Brno, 31. srpna 2024 - Nejostřejší akce k ukončení léta se blíží. V sobotu 7. září se v brněnském areálu Bzzzukot sejdou milovníci chilli! Bude se degustovat letošní úroda papriček a výrobky z nich. Příjemný letní gastro festival nabídne spoustu stánků s jídlem, pitím, chilli ve všech podobách, doprovodný program a jako již tradičně, jeho hlavní součástí bude soutěž CHILLIŽROUT 2024 – Mistrovství ČR a SR v pojídání chilli papriček.

Papričky ve všech podobách, řemeslná piva a chillimarket
Akce bude probíhat v pohodovém duchu a její koncept zůstává stejný jako v posledních třech letech. Od sobotních deseti hodin návštěvníci areálu Bzzzukoz se můžou těšit na pikantní vůni ze všech stran. Areál zaplní stánky s jídlem, řemeslnými pivy a také zde vznikne chillimarket, na kterém bude možné koupit sazenice, věci k pěstování chilli papriček a všechny možné i nemožné chilli dobroty. Sejdou se chilli milovníci i pěstitelé, a u stánků si na své přijdou také ti, kteří pálivému neholdují.

Nabízet se bude vždy minimálně jedno pálivé i nepálivé jídlo. Den návštěvníkům zpestří doprovodný program. Místo konání Chillibraní je plné zeleně, ideální na piknik nebo posezení s rodinou a přáteli. I pro děti je zábava zajištěna atrakcemi, které areál nabízí.

Velké oblibě se pokaždé těší soutěže, do kterých se mohou zapojit návštěvníci festivalu. Například pojídání pálivého burgeru od restaurace U Dřeváka Beer&Grill nebo pivní soutěže s partnerským pivovarem. Budou se ochutnávat omáčky, chutney a podobné chilli mňamky, z nichž jedna získá ocenění Výrobek roku. K degustaci budou po celý den také luxusní šlechtěné papričky, které v obchodech jen tak nemají.

Kdo se stane letošním Chilližroutem?
Soutěž CHILLIŽROUT 2024 – Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého je každý rok už tradicí celé akce a hlavně show, která baví účastníky i diváky. Naši registrovaní chilližrouti i letos budou konzumovat chilli omáčky a čerstvé chilli papriky té nejlepší kvality od pálivostí kolem 10 tisíc SHU, až po vzorky obsahujících SHU v milionových číslech. Proběhne kolem deseti soutěžních kol, kdy se s každým zvyšuje obsah kapsaicinu v přichystaném vzorku. Soutěží muži i ženy. K zapojení do soutěže je nutná registrace na webu. Deset soutěžících se vybírá předem, dva na místě.

Foto: Ingimage