Brno, 30. září 2024 – Od září zahájila svůj provoz Lesní mateřská škola, která je zřizována státem a městskou částí Brno-Bosonohy. Tato škola navazuje na více než sedmileté působení místního soukromého lesního klubu Človíček. Na základě vzájemné dohody mezi zástupci městské části a lesní školky byla spolupráce posunuta na novou úroveň. Nyní Lesní školka spadá pod ZŠ a MŠ Bosonožské náměstí.

„Naším cílem bylo zvýšit dostupnost tohoto typu předškolního vzdělávání. Díky státním příspěvkům je lesní školka levnější než soukromá, a proto také dostupnější pro širší veřejnost. Kapacita školky je 20 dětí a o místa byl velký zájem od samého začátku. Školka je nyní plně obsazena dětmi z Bosonoh. Spolupráce mezi Lesní mateřskou školou a naší klasickou školkou funguje už teď naprosto skvěle,“ uvedl starosta MČ Brno-Bosonohy Martin Černý (KDU-ČSL).

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám pomohli během celého roku pracovat na tom, abychom úspěšně zvládli proces transformace. Zvláštní poděkování patří řediteli školy a učitelkám. Bylo to náročné, zejména v jednání s Jihomoravským krajem, Krajskou hygienickou stanicí, městem Brnem, Odborem školství a Brněnskými komunikacemi. Přesto jsme to zvládli a školka nyní funguje výborně,“ dodal starosta Černý.

Celkové náklady na zajištění všech nezbytných úprav a vybavení pro provoz školky dosáhly 950 tisíc korun včetně DPH.

Zdroj a foto: MČ Brno-Bosonohy