DSC09608 250x166Brno, 20. února 2017 – Sezóna vinných degustací je v plném proudu. Tento čtvrtek nabízí v Brně nebývalou koncentraci zajímavých akcí.

 

cervene vino zatisiBrno, 16. února 2017 - Chladné počasí posledních dnů přímo láká k tomu ohřát se nejen svetrem, ale třeba i sklenkou dobrého vína. A i o víkendu od 17. do 19. února na jižní Moravě konají akce, kde si můžete dopřát ochutnávku jihomoravských vín. Jejich přehled přinášíme níže:

 
Penzion Holec

Aktuální soutěže

vino-leden2017Brno, 27. ledna 2017 - Zima vždy vybízí k ochutnání něčeho hřejivého, silného. Souboj tří „těžkých vah“ ve světě vína nabízí lednové novinky v kategorii červených vín. Posuďte sami: Vajbar, Michlovský, Marcinčák. Kdo raději bílé, „zimně“ polosladké, ten si také jistě vybere. A pro fajnšmkry jedno sur lie z legendární boršické „grand cru“ tratě Molvy.

 

salon-uvodValtice, 25. ledna 2017 – Salon vín České republiky představuje sto nejlepších moravských a českých vín pro rok 2017. Tato vína uspěla v konkurenci 2020 moravských a českých vín od 157 vinařů a vinařských firem. Nejlepší stovka oceněná Zlatou medailí Salonu vín bude od 4. února do poloviny prosince prezentována tradičně ve stejnojmenné degustační expozici v historickém sklepení valtického zámku.

 
Kalendář akcí - nejbližší akce

vino sklenicka zatisi cerveneBrno, 16. ledna 2017 – Arktické počasí posledních dnů přímo láká k tomu ohřát se nejen svetrem, ale třeba i sklenkou dobrého vína. A i ve třetím lednovém týdnu se v Brně a na jižní Moravě konají akce, kde si můžete dopřát ochutnávku jihomoravských vín. Jejich přehled přinášíme níže:

 

vínoBrno, 20. prosince 2016 - Ke konci roku se potřeba (a i spotřeba) dobrého vína zvyšuje. Ať už máme na mysli vánoční dárek, firemní prezent a nebo něco dobrého sami pro sebe, vždy vybíráme v kvalitativně vyšších sférách. Také mezi novinkami brněnských vinoték se pár zajímavostí objevilo. Plné Chardonnay, mladý Tramín, tajemná Selava či fortifikované víno ve stylu francouzských pineaux. Tipem pak je oranžové víno od Petra Marcinčáka, neúnavného propagátora bio vinaření.

 

Restaurant PavillonBrno, 15. prosince 2016 – K sváteční pohodě nadcházejících dní rozhodně patří dobré jídlo a pití. Vyrazit za kulinářským zážitkem do vybraných restaurací a společnosti patří k vánočnímu bontonu. Brněnští restauratéři to dobře vědí a jsou skvěle připraveni splnit náročná přání hostí.

 
Víno z blízka 2025

Muzea, galerie, divadla
Začátek Předchozí 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Další Konec

Strana 74 z 130