Brno, 27. dubna 2020 – Všechny vinařské košty, otevřené sklepy a další akce jsou zrušené a vinaři tak nemají možnost zákazníkům prezentovat svá vína. O hlubokých finančních ztrátách ani nemluvě. Za normálních okolností si konkurují, ale v průběhu pandemie se dokázali spojit a vzájemně si pomáhat. Začali proto nabízet svá vína společně.
Brno, 1. dubna 2020 – Dubnová nabídka nových vín v brněnských vinotékách je opět pestrá. Kromě mladých svěžích vzorků nabízí i vína pěkně nazrálá, hluboká. Vedle barikové Rulandy šedé ročníku 2015 najdeme i slaďoučké růžové cuvée loňské sklizně.
Brno, 10. března 2020 – Na mezinárodní vinařské soutěži Vinalies Internationales Paris získalo Vinařství Volařík 4 zlaté medaile. Suchá Pálava Terroir U Venuše ročníku 2018 získala navíc titul šampiona a stala se nejlepším suchým bílým vínem soutěže.
Brno, 1. března 2020 – Březnová nabídka nových vin na trhu je opravdu pestrá. Od mladých jásavých vzorků loňského ročníku až po vážnější a nazrálá vína našich, ale i zahraničních vinařů. A tentokrát i v lahvi magnum.
Valtice, 28. února 2020 – Nejlepší mladý vinař v České republice se jmenuje Ondřej Brdečko z Kobylí. Vyplývá to z výsledků soutěže Co chutná Mladým, jejíž 3. ročník se konal 26. a 27. února ve Vinařském centru excelence ve Valticích.
Brno, 23. února 2020 – V pátek 28. února se uskuteční již 16. ročník Mistrovství České republiky v řezu révy vinné, kterou tentokrát hostí Šlechtitelská stanice vinařská ve Velkých Pavlovicích. Tradiční Vinařské klání pořádá Svaz vinařů ČR ve spolupráci se společností BS vinařské potřeby.
Brno, 4. února 2020 – Vítězem desátého ročníku soutěže Vinařství roku 2019, pořádané Svazem vinařů, se stalo VICAN rodinné vinařství, které zároveň zvítězilo v kategorii střední vinařství. V kategorii malé vinařství uspělo Gala Vinařství a v kategorii velké vinařství komisi nejvíce zaujal Vladimír Tetur.
Brno, 1. únor 2020 – Na únor si vinaři přichystali přehlídku krásných nových vín. Objevují se vína odrůdová i cuvée, tichá, ale i šumivá. Na všech vínech je znát, že už mají nějaký ten den zrání za sebou a jsou připravena poskytnout nevšední zážitek.
Brno, 14. ledna 2020 – Grand Restaurant Festival je jedním z největších gastronomických festivalů v naší zemi. Každý rok se jej účastní téměř stovka prestižních podniků napříč celou republikou. Šéfkuchaři na zadané téma po dobu měsíce a půl připravují zvýhodněné degustační menu přímo v jejich restauraci.
Brno, 1. leden 2020 – Zima je zde v plné kráse a i nabídka novinek na pultech brněnských vinoték se obměňuje. Již dominují vína červená, a když bílá, tak s vyšším zbytkový cukrem. Plus jeden sekt, vhodný vždy, nehledě na roční období.